Хандбал

Начало

На 12.05.2018г.  се проведе публична  изява на „Хандбал“ в спортната зала на СУ,,Васил Левски“ по проект „Твоят час“. Всички ученици се включиха в тристранния турнир с голямо желание. След оспорвани срещи с много обрати спечели отборът на момичетата от „Хандбал“. Втори остана училищният отбор за девойки 8-10 клас, а на трето место останаха момчетата от „Хандбал“. Гости на турнира бяха някои родители, братчета и сестричета на учениците от „Хандбал“. Присъстваха и ученици от други класове . На турнира беше  и директорът на училището г-н Борисов, който бурно аплодираше чудесните прояви на хандбалистите.

На проведената представителна изява на Хандбал проведохме срещи между участниците в групата разделени на три отбора. По време на срещите присъстваха  братчета, сестричета и родители на учениците като някои от тях бяха съдии, а другите наблюдаваха срещите. Разделихме се с надеждата да продължим съвместната работа и догодина.
Ергун Али

Първа представителна изява на секция „Хандбал”
В СОУ „Васил Левски”, гр. Опака

На 15.02.2014г. /събота/ от 13:30часа се проведе първото представително занятие на групата по интереси Секция „Хандбал”. Освен участниците в групата в занятието взеха участие и други ученици от ІV и V клас. При достатъчен брой деца, ръководителят г-н Сейхан Ахмедов организира тристранен турнир по хандбал. По желани е на децата отборите се наименоваха: „Спартанци”, „Светкавица” и „Гръмотевица”. Съдийстваха 17-годишните – Сервет сейханов и Айхан Ясемов – лицензирани съдии към БФХ. В крайна сметка, победител  в турнира стана отбор „Спартанци” – съставен от момичета.

Успех на секция „Хандбал” от СОУ „Васил Левски” гр. Опака

Членовете на секцията „Хандбал”  към проект „УСПЕХ” от СОУ „В. Левски” участваха в международния турнир за момчета до 13 год. „Г. Божиков”, проведен в зала „Никола Петров” в гр. Горна Оряховица. Там се представиха най-добрите български отбори, а също така и отбор от Румъния. Отлично подготвени от ръководителя си Сейхан Ахмедов, опаченските хандбалисти се представиха много силно и завоюваха второто място и сребърните медали в турнира.
Ето и крайното класиране:

 1. „Раховец” Г.Оряховица
 2. Опака
 3. „Спартак” Варна
 4. „Фрегата” Бургас
 5. „Мастер” София
 6.  "Раховец 2”
 7.   Каракал Румъния
 8. „Добруджа” Добрич
  Индивидуални награди спечелиха Радослав Кънев – най-добър вратар, Павел Бобев – най-добър защитник. Радослав, Павел и Севин Сабриев бяха включени в символичния отбор на най-добрите състезатели на турнира.
  След награждаването и закриването на мемориалния турнир момичетата, които участват в секцията, изиграха контролна среща с момчетата от втория отбор на домакините. С много по-качествена игра състезателките от Опака спечелиха с 9:5.
  Занятията на секция „Хандбал” продължават, като целта на всички е спечелване на медали през месец май от държавните финали в   Г. Оряховица за момчета и в Панагюрище за момичета.

Връзки

Документи

Бюджет

За контакти