Март - месец на математиката и начален етап

Начало

Декември

Януари

Април

Май

Математическо състезание в начален етап на СУ „В. Левски“ гр. Опака
На  26 март, момчетата и момичетата от първи, втори и трети клас премериха сили в математическо състезание. Какичките и батковците от четвърти клас бяха домакини на празника. Те подготвиха загадки към публиката и интересни мисли за математиката. Както във всяко състезание и тук имаше победители. Момичетата събраха  повече точки и се окичиха с венеца на победителите.

През месец март учениците от СОУ „Васил Левски” гр.Опака - начален етап участваха в Пролетен спорен празник. Учениците от 2 клас играха „Народна топка”, 3 клас –„Топка над въже”, а четвъртокласниците „Баскетбол”. Състезанията преминаха оспорвано и емоционално. Публиката подкрепяше своите фаворити. Победителите ликуваха.

Настъпването на пролетта и съживяването на природата са едни от най-вълнуващите моменти в годината. Посрещаме с радост магията на пролетта и нейната невероятна способност да прави всичко около нас толкова цветно и красиво.
цветовете на природата и усетете нейната вълнуваща и дъхава сила, за да направите деня си още по-слънчев и красив.
На 22.03.2016 г. малките ученици от СОУ ”В. Левски” гр. Опака проведоха своето тържество „Здравей, вълшебнице Пролет”, с което посрещнаха пролетта.
С много песни, танци и стихотворения  те зарадваха  гости, родители и учители.   Всички усетиха  вълнуващата и дъхава сила на пролетта. Децата  направиха  деня  още по-слънчев и красив.

Математическо състезание в начален етап на СОУ „В. Левски” гр. Опака
На 16. 03. 2016 год. малките ученици от І, ІІ и ІІІ клас, премериха сили в математическо състезание. Всеки клас определи най - добрите си математици за  състезатели. Участниците се справиха отлично, но като на всяко състезание, имаше победители и победени. Шансът беше на страната на отбор „Б”, макар и само с две точки преднина. Докато журито проверяваше как са се справили отборите, учениците от ІV клас забавляваха всички със занимателни задачи и загадки.
Участници и публика се убедиха, че математиката може да е лесна и много, много интересна.

Празник на математиката
За пета поредна година в СОУ „В. Левски” гр. Опака се отбеляза 14.03. – рожден ден на числото „Пи”. По традиция празнуването се организира от учениците от VI клас, които научават  за него в часовете по математика. Водещите на тържеството Гизем и Диян разказаха защо обичат математиката. Историята на тази загадъчна константа, проследена през вековете, представи с презентация Ренан, а Дилек разказа за мистерията на Египетските пирамиди. Логическите въпроси в проведената викторина повишиха настроението на присъстващите, което достигна своя връх в 3,14 ч., когато започнаха празничните фойерверки и илюминации. В края на рождения ден бе обявено класирането от кулинарния конкурс, а сладкишите се оказаха много вкусни и оставиха незабравими спомени от празничния ден.

Акция „Предприемачество”
В часовете по Предприемачество учениците от 4 клас изготвиха мартенички и картички по случай празниците „Баба марта” и „8–ми март”и ги подариха на възрастите хора от Дом за възрастни хора с. Гърчиново, с пожелания за здраве, дълголетие и много радост по случай настъпващите празници!

На 02 .03.2016 г в СОУ „Васил Левски”гр.Опака учениците от 4 клас в начален етап изнесоха рецитал по случай 3 март – Националния празник на Република България. Тържеството бе пропито с патриотизъм и родолюбие, за което допринесоха емоционално изпълнените стихотворения и песни.

Весели и усмихнати на 01.03. 2016г. децата в начален етап на СОУ ”Васил Левски” гр. Опака посрещнаха Баба Марта. Представиха литературно-музикална програма. Сформираха се четири екипа за работа, които изработиха: мартенички, кукли, откриваха скрити думи. Създаденото подредиха в изложба. Баба Марта раздаде питка за здраве и закичи всички с мартеници.
Програмата завърши с традиционно българско хоро.

Месец март беше месец на математиката и за цялото СОУ „В. Левски”. Обявените конкурси за рисунка и композиция с геометрични фигури и тела, написване на фолклорни задачи и дешифриране на шифрован текст привлякоха 41 ученика, които показаха любовта си към математиката. Най-голям интерес предизвика кулинарния конкурс. Много красивите „експонати” бяха оценени от всички присъствали по идея, качества и вкус. А, че вкусът беше отличен съдим по това, че всичко беше изядено с огромно удоволствие.
Най-добре представилите се бяха наградени от директора на училището г-н Борисов.

    На 30. 03 . 2015 г. се проведе Празник на Математиката с учениците от начален етап.
   С голям ентусиазъм децата рецитираха стихове и изпяха песни за математиката, представиха любопитни новини в цифри.
   На 31.03 2015 г.се проведе Великденски спортен празник-народна топка и баскетбол.

На 26.03.2014 г. в начален етап се проведе „Математическо състезание”. В отборите „Мики Маус” и „Том и Джери”участваха ученици от първи до четвърти клас. Състезанието протече в четири кръга, а след всеки кръг водещите задаваха занимателни задачи към публиката. Резултатите бяха оценявани от тричленно жури. Отборите бяха наградени с грамоти от директора на училището.

На 24.03. 2014 г. се проведе пролетен празник „Пролетта при нас дойде” с учениците от начален етап Децата представиха стихотворения, драматизации, песни и танци в чест на настъпващата пролет. Пролетно настроение и бодър дух завладяха гости и родители на тържеството. Всички се веселиха от сърце.

Връзки

Документи

Бюджет

За контакти